Go down
avatar
Posts : 1
Join date : 2017-10-20
View user profile

Zapisnik sa sastanka 5/10/2017 Empty Zapisnik sa sastanka 5/10/2017

on Fri Oct 20, 2017 8:33 pm
Zapisnik sa sastanka građanske inicijative Drugo Selo održanog 5. Listopada 2017. godine

Dnevni red:
1. Verifikacija zapisnika s prethodnog sastanka
2. Povećanje vidljivosti i članstva
3. Formalno / pravni oblik Drugog Sela
4. Turistički potencijali Dugog Sela
5. Vertikalna struktura platforme i prostor za okupljanje
6. Pitanja i prijedlozi

Na sastanku su sudjelovali sljedeći članovi: Stipe Vrdoljak, Renata Jelečki, Siniša Kljajić, Ivana Krišto, Jurica Miketić, Kristijan Ptičar, Mihael Pinter, Siniša Gavranović, Mihaela B. Gavranović, Ante Zvonimir Tusonjić, Marija Grgošić, S. Šantek  i Marija Čakarić Bjelobrk
- Svi prisutni su jednoglasno prihvatili zapisnik s prethodnog sastanka koji je još jednom pročitan. Dogovoreno je da Mihael Pinter piše svaki 5. zapisnik.
- Raspravljalo se o radu Odbora za prostorno uređenje te o ne prihvaćanju ideja predsjednika Odbora S. Vrdoljaka. S. Kljajić je rekao da je potrebno okupiti stručne timove. Stipe treba imati autoritet predsjednika i sazivati sastanke Odbora.  
- Marija Č. Bjelobrk predlaže da se u slučaju ne uvrštavanja ideja predsjednika Odbora za prostorno uređenje u zapisnik ili u slučaju ne slaganja s nekim prijedlogom koji dolazi od pozicije uvede institut izdvojenog mišljenja koje će onda biti vidljivo u zapisniku i komunicirano članovima gradskog vijeća.
- Za povećanje vidljivosti i broja članova mladeži isti se prvo trebaju artikulirati kao mladi ljudi, a zatim odlučiti da li se žele politički aktivirati i biti članovi Drugog Sela. Prvenstveno su sada članovi Savjeta mladih, a ako se ostvari vizija da 2. generacija preuzme inicijativu to je naš uspjeh.
- Mihaela smatra da treba gledati šire jer su mladi društveno aktivni na različitim područjima, a sadašnja postava gradske uprave je stara i možda neće imati utjecaj.
- Siniša smatra da dolazi do evolucije misli i da će biti bitno tko što radi.
- Jurica je istaknuo da mladi još nemaju moć u Savjetu mladih, no nakon završetka fakulteta se želimo politički aktivirati, no teško je naći mlade koji se žele uključiti.  U Savjetu mladih nemamo većinu.
- Ivana smatra da su se mladi trebali bolje predstaviti u Savjetu mladih s planom i programom te da bi tada i rezultati bili bolji, no smatra da ne trebaju biti nesigurni da neće uspjeti.
- Marija G. kaže da je bila na sastanku s Majom, dosadašnjom predsjednicom Savjeta mladih zbog dogovora tko će biti predsjednik i potpredsjednik te joj je ona tom prilikom rekla da se nada da će se Marija priključiti KUD-u Preporod. Sastanak je bio neslužben ali joj je dosadašnja predsjednica rekla kako se nada da će dizati ruku za njihove prijedloge.
- Siniša je rekao da su on i Marija G. razgovarali o toj temi i zaključili da taj epitet „Preporodaš“ ima neki politički značaj.
- Marija G. – svi programi koji se provode idu preko neke organizacije Preporod ili PUO.
- Siniša smatra i da činjenica da si Preporodaš može biti i dobra.
- Vesna ističe da je potrebno pogledati njihovo izvješće da se vidi što ne rade i koliko sredstava dobivaju.
- Siniša smatra da nije potrebno ulaziti u sukob već ponuditi dobre ideje koje će zaraziti ekipu npr. Iva Zečević koja želi nešto dobro za mlade u Dugom Selu. Nije dobro razmišljati da su svi drugi krivi, a mi pravi. Drugo Selo će podržati dobre ideje.
- Mihaela smatra da ako ih odbiju bez argumenata onda imaju političku pozadinu.
- Jurica ističe da oni kao mladi prvo trebaju smisliti projekte, no teško će dobiti podršku.
- Shana pojašnjava da sve ide preko Preporoda jer je gradska uprava nesposobna i neda im se raditi projekte.
- Renata  - ne plašite se, nije vam ovo sve uzaludno.
- Vesna smatra da treba proučiti pravilnik o radu Savjeta mladih.
- Siniša – mladi trebaju iznijeti svoj plani što više mladih treba sudjelovati, a Drugo Selo će pomoći.
- Sastanak u Crvenom križu na temu onkološkog savjetovališta održat će se u četvrtak 20. listopada 2017. godine i na njemu će sudjelovati svi ključni dionici da se vide potrebe oboljelih u Dugom Selu.
- Stipe V. smatra da za potrebe povećanja vidljivosti i članstva trebamo probati skupiti sve saznalo za nas. Ured gradonačelnika u sjeni bi bio prostor gdje povremeno odgovaramo na ideje za buduće akcije koje možemo sami provesti. Super mu je ideja Ured gradonačelnika u sjeni, ljetno kino sljedeće godine, turnir u nogometu i kroz Savjet mladih kako bi što više ljudi pitanja građana i na taj način ostvarujemo direktnu komunikaciju.
- Renata smatra da trebamo ići u kvartove.
- Mihael smatra da bi bilo dobro imati neko mjesto okupljanja te da se prije pitanja povećanja članstva trebamo organizirati tj. formirati npr. u udrugu.
- Kristijan smatra da različita događanja povećavaju vidljivost, te da trebamo organizirati sastanak o formi Drugog Sela.
- Siniši se sviđa ideja akcija u prostoru i promocije na FB.
- Marija Č.B. predlaže organiziranje „Kavice s Drugim Selom“
- Siniša ističe da će za ideju „Kućice za knjige“ poslati zahtjev za dopuštenje gradu. U isti možemo uključiti i knjižnice. 2. projekt su radionice na temu sigurnosti na internetu namijenjene umirovljenicima te će se uputiti dopis udruzi umirovljenika.
- Mihael predlaže da se za umirovljenike organizira i pomoć u kući.  
- Stipe predlaže da provjerimo rad udruge Unuk koja se bavi sličnim uslugama za umirovljenike.
- Siniša predlaže da prezentacije u udruzi umirovljenika održe članovi Savjeta mladih na temu sigurnosti na internetu s praktičnim primjerima kupovine baterija za slušni aparat preko weba na kojem imaju cijenu od 2 hrk dok ih umirovljenici nabavljaju za 6 hrk.
- Na temu kućica za knjige Vesna smatra da treba angažirati mjesne odbore da se brinu za njih dok Jurica smatra da treba početi s postavljanjem u centru grada a zatim i šire.
- Jurica je predložio otvaranje web foruma Drugog Sela kao platforme za pohranu dokumenata, razmjenu mišljenja  i sl. Kaže da postoje besplatne platforme i svi prisutni su suglasni da Jurica to napravi.
- Sastanak se nastavlja prezentacijom turističkog potencijala Dugog Sela.
Sproću svega
Posts : 10
Join date : 2017-10-08
View user profile

Zapisnik sa sastanka 5/10/2017 Empty Re: Zapisnik sa sastanka 5/10/2017

on Sat Oct 21, 2017 8:18 pm
cheers
avatar
Admin
Posts : 11
Join date : 2017-10-06
View user profilehttp://drugoselo.forumotion.com

Zapisnik sa sastanka 5/10/2017 Empty Re: Zapisnik sa sastanka 5/10/2017

on Mon Oct 23, 2017 9:00 pm
cheers
Sponsored content

Zapisnik sa sastanka 5/10/2017 Empty Re: Zapisnik sa sastanka 5/10/2017

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum